Sydfyns Elforsyning

:
december 2012

Domicilet ydermure er beklædt med zinkplader i henholdsvis en lys og en meget mørkgrå farve. Det giver et fornemt spil, når solens stråler rammer.

Indenfor venter den store forhal, der rækker op gennem alle domicilets tre etager, som et stort åbent rum.

Man kan meget let glemme, hvad man egentlig kom til ‘Vores Lys’ for, når man bevæger sig op af trapperne i indgangshallen. Der er mange detaljer at studere, og det står indlysende klart, at arkitekternes ideer og solidt håndværk her går op i en højere enhed.

Sydfyns Elforsynings nye domicil, ‘Vores Lys’, nærmest vokser ud af skråningen i det stærkt kuperede terræn, hvor motorvejen nærmer sig Svendborg. De to fløje forenes elegant af den store glasfacade i indgangshallen, der i øvrigt er beklædt med solceller.

previousnext

Energiforsyning i tråd med naturen

Sider

Byggefakta

Sydfyns Elforsyning
Faaborgvej 44
5700 Svendborg
Danmark

Bygherre:
Sydfyns Elforsyning
Totalrådgiver:
Rambøll Danmark A/S
Arkitekt:
C & W Arkitekter A/S
Hovedentreprenør:
MT Højgaard A/S
Andre aktører:
Woodfloor AS
Areal:
5500 kvm.
Byggesum: 
75 mio. kr.
Byggeperiode:
april 2011 - oktober 2012

Et imponerende trappeparti leder vej til hver etage. De to fløje er desuden forbundet med imponerende gangbroer, der forekommer at hænge frit ned fra loftet.

Ved nærmere øjesyn får man øje på de solide stålkonstruktioner, der holder broerne. Et solidt stykke smedearbejde, udført af Rødekro Smedie A/S. En opgave, der bestemt var en af de mere specielle.

Træ importeret med omhu

Når man betragter bygningen fra gangbroen bemærker man, at gulvene i forhallen, på trapperne og fællesarealer er beklædt med mørk-grå skifer. I kontorerne og i mødelokalerne er gulvene beklædt med stavsparket i teaktræ. Det gav en særlig udfordring for leverandøren, Woodfloor A/S fra Rudkøbing.

- Teaktræ er en tropisk træsort, og det stiller særlige krav, fortæller Henrik Andersen, direktør i Woodfloor A/S.

- Træet er importeret fra Indonesien og har den højeste certificering, FSC-certificeret 100 procent og opfylder dermed de strengeste krav til bæredygtighed.

Imponerende akustik

Trods forhallens imponerende dimensioner er det påfaldende, hvor god akustikken er. Ingen rungen eller ekko. Det skyldes både måden trægulvene er monteret, med en særlig lyddæmpende type lim.

Men også vægbeklædningen, leveret af virksomheden Gyproc A/S fra Kalundborg, bidrager til den gode akustik.

- Vi har anvendt XR-Gyproc gipsplader, der både er lyddæmpende og samtidig gør det muligt at anvende en mindre mængde mineraluld til isolering, fortæller konsulent Per Lerberg, Gyproc A/S.

- Til montering har vi anvendt en ny type hjørnepartelprofiler, der er limet fast. Det giver et bedre og mere solidt resultat end de metalskinner, vi tidligere har anvendt.

Inderst i domicilet

Når man løsriver sig fra den forhal og bevæger sig gennem de to fløje, de to ben i det store V, ser man velindrettede kontorlandskaber, vekslende med mindre enkeltmandskontorer og mødelokaler.

Sider

Find andre byggerier på oversigtskortet

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2012 nr. 6

Bolig og kontor

Danner

Botox til Grevinden

Domicil

DISA A/S

En sværvægter i Tåstrup

Shoppingcenter

Emporia

Kulørfyldt shoppecenter i Malmø

Lufthavn

Finger C

Logistisk puslespil i CPH

Domicil

FN-Byen

Hovedstadens Manhattan

Plejecenter og genoptræning

Fælledgården

Plejebyggeri med omtanke

Bolig

Golf Residence

Kasernens kejser

Kontorhus

Grøndalsvej

Grøn, grønnere, Grøndalsvej

Domicil

Handicaporganisationernes Hus

Det ligeværdige hus

Bolig

Karré 2

116 attraktive boliger på sikker grund

Plejecenter og genoptræning

Louiselund

En vifte af plejemuligheder

Bolig

Munkehatten

Boliger med sjæl

Sundhedscenter

Rønnebærhus

Fleksibelt legehus til ældre

Butikscenter

Salling Stormagasin

Ballade i butikken

Bolig

Slotsvænget

Beboere får egen indgang

Skole

Specialcenter Vonsild

Skulpturel specialskole

Domicil

Sydfyns Elforsyning

Energiforsyning i tråd med naturen

Domicil

Udbetaling Danmark

Den grønne trekant

Bolig

Østergårdsparken

Fremtiden integreret på taget