Søborg Have

:
september 2007

Lyse gule rustikke teglsten, lærketræsfelter og vinduer, der er placeret forskubbet i forhold til etagerne, skaber en let og varieret facade. DOMUS arkitekter a/s.

Hver lejlighed har to altaner, hvoraf den ene er en lidt mindre altan med matteret glasværn og galvaniseret stålværn, der giver lys og lethed på facaden. Jönsson a/s.
 

Køberne bestemmer selv indretningen af lejlighederne i Søborg Have.

Badekabinerne er holdt i lyse rustikke fliser og leveret af HBS Skandinavien ApS.

Hver lejlighed har sit eget pulterrum med trådgittervægge leveret af Troax.

previous next

Fra klondike til boligenklave

Søborg Have er boliger i blokke med et let, enkelt og stramt facadeudtryk med felter i lærketræ for at skabe variation

Byggefakta

Søborg Have
Telefonvej 4 A-H
2860 Søborg
Danmark

Bygherre:
Sjælsø Gruppen A/S
Bygherrerådgiver:
Midtconsult A/S
Arkitekt:
Domus Arkitekter A/S
Totalentreprenør:
Jönsson a/s
Ingeniør:
Moe & Brødsgaard A/S
Areal:
8232 kvm.
Byggesum: 
80 mio. kr.

I Søborg ved Tinghøjvej og Telefonvej er flere gamle industrigrunde under forvandling. Hvor der før var et klondikeområde med små værksteder og fabrikker, vil der i løbet af de næste 20 måneder vokse en lille enklave frem med 226 lejligheder, grønne parkområder og stiforløb.

Byggeriet er delt op i tre etaper med hver sin bygherre, men allesammen tegnet af DOMUS arkitekter a/s og med Jönsson a/s som totalentreprenør. Søborg Have er den første etape med 72 ejerboliger, herefter kommer Tinghaven med 82 lejeboliger og Svalebakken med 30 familieboliger og 42 almennyttige ældre-/handicap-lejeboliger. Landskabsmæssigt bindes de tre bebyggelser sammen af et fælles grønt bakkelandskab, der beplantes med magnolia og fyrretræer, mens et fælles parkområde med den eksisterende Tinghøj bebyggelse mod nord skaber sammenhæng til resten af området.

De første 42 familier er begyndt at flytte ind i Søborg Have. Og stik imod forventningerne har det vist sig, at ejerlejlighederne tiltrækker mange forskellige beboere, fortæller arkitekt Gry Kjær fra DOMUS:

- Da vi først planlagde bebyggelsen, troede vi egentlig, at den først og fremmest ville tiltrække ældre, som ville tættere på byen og havde brug for et moderne byggeri med elevatorer og god tilgængelighed. Men der er alle mulige typer mennesker her. Der er både børnefamilier, ældre og folk med anden etnisk herkomst.

Lys og enkel

Lejlighederne varierer i størrelse fra 73 kvm til 112 kvm og ligger i 3 blokke. Den ene blok er i 3 etager, mens de to andre har 5 etager. To af blokkene er delvist sammenbygget i vinkel ved gavlene. Til konstruktionen er der brugt betonelementer, leveret af Spæncom A/S, der har stået for de indvendige vægge, facadebagvægge til skalmuren og huldæk.

Facaden er muret med lyse gule rustikke teglsten fra Petersen Tegl type D71, med variation i farve og størrelse. Selve facadeudtrykket er let, enkelt og stramt. Taget er fladt med alu-sternkant, mens vinduerne er høje og smalle. Vinduerne er placeret forskubbet i forhold til etagerne, og det er sammen med felter i lærketræ med til at skabe variation på facaden:

- Vi ville gerne skabe en lys, let og enkel bebyggelse som samtidig er levende. Derfor har vi valgt en sten, som er lidt ujævn og har et rustikt look. Stenen er sværere at mure op end mere ensartede sten, men giver til gengæld et mere levende udtryk. Lærketræsfelterne og den varierede placering af vinduerne er også tænkt som en måde at skabe et opbrudt og differentieret facadeudtryk. Jeg synes egentlig, at det er lykkedes godt, siger Gry Kjær.

Altaner skaber privatrum

Hver lejlighed er gennemlyst og har to altaner. Til den ene side er en stor delvist indeliggende altan med et lille indbygget pulterrum med trædør, hvor der er plads til havemøblerne om vinteren. På den anden side er en lidt mindre altan, som er helt udeliggende. Altanerne har matteret glasværn med let grønligt skær og galvaniseret stålværn, der giver lys og lethed på facaden. Samtidig skaber det matterede glas et privatrum:

- I lejligheder med høje smalle vinduer kan det godt være et problem, at naboerne kan følge med i alt, hvad man foretager sig. Altanerne løser det problem samtidig med, at de giver beboerne mulighed for at sidde i det fri. Stueetagen har også egne altaner, fortæller Gry Kjær.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2007 nr. 3

Bolig og butik

AB Smedegården

Bynære boliger over butiksarkade

Bolig

Admiralens Gård

Fra Tøjhus til byrum

Bolig

Bryggens Have II

Lyst livsrum på Bryggen

Sport

Brøndby Stadion & Gymnasium

Stjernegymnasium i fremtidslook

Butikscenter

Butikscenter

Port til Den Hvide By

Bolig

Copenhagen Golf Park

Ved hul nr. 18

Bolig

Essex Park Vallensbæk Strand

Vallensbæks nye skyline

Bolig

Falkonér Plads

Moderne byggeri til blandet brug

Feriebolig

Gråsten Havnefront

Maritimt udtryk på unik beliggenhed

Produktionsanlæg

Hjem A/S

Hjemme hos Hjem

Hospital

Holbæk Sygehus

Sygehus opgraderet

Domicil

Kia & Jaguar Bilhus

Maskulint bilhus med rå linjer

Domicil

NRGi

Energisk facade

Domicil

SMC-Biler

Strunkt bilpalads

Bolig

Søborg Have

Fra klondike til boligenklave

Hotel og konference

Zleep Hotel

Nøgternt lufthavnshotel

Skole

Ørestad Gymnasium

Indblik og udsyn