Farumgade

:
marts 2018
Farumgade - lejlighed

Lejlighederne er på fra to til fire værelser, og er alle indrettet omkring et centralt opholdsrum med integreret køkken. Lejlighederne har fransk altan ud mod Farumgade.

Farumgade - tagterrasse

Alle lejligheder vender på bagsiden ud mod den store, fælles tagterrasse i andensals højde. Det er tanken, at grønne planter skal kravle op langs espalier på de lette facader.

Farumgade - spids

Bygningen afsluttes mod Nørrebrogade i en meget karakteristisk udkraget spids over dagligvarebutik og fitnesscenter i henholdsvis stueplan og førstesal.

Farumgade - facade

Boligblokken indeholder 24 lejligheder fordelt på husets øverste tre etager. Facaden mod Farumgade følger gadens krumning.

previous next

Tagterrasser i flere niveauer

En byggegrund med en lidt umage form har givet mulighed for at opføre et meget dynamisk byggeri på Nørrebro i København

Byggefakta

Farumgade
Farumgade 4-14
2200 København N
Danmark

Bygherre:
FH Asset Management A/S
Bygherrerådgiver:
Anders Helweg Arkitekter MAA
Arkitekt:
DesignGroup Architects A/S
Totalentreprenør:
H. Skjøde Knudsen
Ingeniør:
Balslev A/S
Areal:
6500 kvm.
Byggesum:
Ikke oplyst
Byggeperiode:
september 2016 - januar 2018

Et lidt udefinerbart område af københavnerbydelen Nørrebro, hvor der tidligere blandt andet lå en tankstation og nogle lavere bygninger, er nu erstattet af et nyt byggeri, der samler og opdaterer hele området. Den lidt specielle, trekantede grund afgrænses af Nørrebrogade mod nordøst, Farumgade mod sydøst, den grønne kile mod vest samt Aksel Larsens Plads mod nordvest.

Projektet er opdelt i to faser. Fase et, som optager den sydlige, spidse del af arealet, vender sin længste side ud mod Farumgade. Bygningen indeholder en dagligvarebutik i stueetagen, fitnesscenter på første sal og 24 lejligheder fordelt på tre opgange på etagerne fra anden til fjerde sal. Lejlighederne er på 88-130 kvm, og har alle har enten altan eller adgang til et privat afskærmet areal på tagterrassen. Fase to bliver et byggeri, som kommer til at vende sin længste side ud mod Nørrebrogade.

– Hele projektet blev sat i gang af den tidligere ejer af grunden. I tæt samarbejde med de tidligere ejere af grunden, I/S Nørrebrogade 209, arbejdede vi over en længere periode med den overordnede plan for stedet, herunder skitseprojektet, lokalplanen og byggeandragendet. Da den nye ejer overtog projektet, blev DesignGroup Architects A/S koblet på til at lave detailprojekt, og jeg overgik til at blive rådgiver for entreprenøren for at sikre, at de oprindelige intentioner med byggeriet blev ført ud i livet, fortæller Anders Helweg fra Anders Helweg Arkitekter MAA.

Konkav facade

Fase et er i sig selv allerede et markant byggeri. Ud mod Farumgade rejser blokken med lejligheder sig i fem etager og følger gadens bue, så man får en let konkav facade. Den skalmurede facade med lyse teglsten afbrydes lodret af tre opgange med glasfronter, der hver ender i et taghus i sjette sals højde. Bygningens nordøstlige del ender i en udkraget spids, der bæres af en enkelt søjle. Glasfacaden nedenunder er i to etagers højde og fortsætter langs det meste af husets trekantede base, der indeholder fitnesscenter og dagligvarebutik. Den store tagflade i andensals højde over centeret bliver beplantet med græs og kommer til at fungere som terrasse for beboerne og de ansatte i dagligvarebutikken og fitnesscenteret. På toppen af boligdelen i femte sals højde anlægges en anden tagterrasse udelukkende for beboerne.

– I starten arbejdede vi ud fra den bebyggelsesprocent, som var angivet i Kommuneplanen for stedet, men så besluttede kommunen, at byggeriet skulle udnytte stedets oplagte potentiale for at skabe et intenst og levende aktivitetspunkt på denne del af Nørrebro og fungere som en naturlig afgrænsning mod den grønne kile med den anlagte cykelrute, hvorfor bebyggelsesprocenten blev ændret til 282 procent, hvilket gav os nogle helt andre og mere interessante muligheder, forklarer Anders Helweg.

Sider

Andre byggerier i Byggeplads.dk 2018 nr. 1

Domicil

Blox

Boks-sæt

Bolig

Brunevang

Plus plads minus støj

Ungdomsbolig

Bryggerhuset

Svævende kube til unge på Nørrebro

Bolig

Ceres Park

Skrånende gulstens-modernisme

Lufthavn

CSC phase 2 og Terminal 3

Indretning til større flow af passagerer

Bolig

Den tidligere Købmagergade Skole

Kontrastfuld transformation af skole

Bolig

Farumgade

Tagterrasser i flere niveauer

Forsyningsanlæg

Fjernvarme Horsens Bio Plant

Skarpt og kubisk fjernvarmeanlæg

Skole

Hedensted Skole

Aulaen er midtpunktet

Lager

Jysk

Kolosser med lethed

Bolig

Karréen

Karré i sync med byens rytme

Bolig

Kærholm

Tilsæt kun gondoler

Offentlige kontorer

Københavns Politigård

Nyt liv på ‘Gården’

Bolig

Lysbroengen

Gavlhuse i det grønne

Bolig

Opus Karré 1

Drejende elementer og niveauspring

Bolig

Rådhuslunden

Fra rådhus til boliger

Bolig

Ryhaven

Genfødte boliger med store forbedringer

Ungdomsbolig

Stenfiskerkajen

Forskudte karnapper med udsigt

Bolig og kontor

Valby Maskinfabrik P2 Montagehallen

At bevare og forny på samme tid

Sport

Vandhuset Panteren

Vandhus med landskab